Europese Commissie: kilometerteller moet beter beveiligd worden tegen manipulatie

  • Kilometer check
  • Gedetailleerde waarde van uw voertuig
  • Uitgebreide eigenaren historie
  • Elk kenteken & kilometerstand bij ons geregistreerd
  • Voorkom dat je slachtoffer wordt van tellerfraude via Autoverleden.nl
  • Koop het uitgebreide rapport voor slechts € 9,95,-

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
Achternaam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
Achternaam  
E-mail

Tegenwoordig is het mogelijk om op een eenvoudige manier fraude te plegen met kilometerstanden van auto’s, zoals het terugdraaien ervan. Om dit in te perken heeft de Europese Commissie besloten om enkel automodellen die voldoende beveiligd zijn tegen kilometerstandfraude te voorzien van typegoedkeuring. Tevens krijgen autobezitters hierdoor meer vertrouwen bij de aankoop van een (import) auto. Door de kilometerstand te her programmeren wordt gegevensuitwisseling op afstand onmogelijk gemaakt en dus manipulatie van de kilometerstand ingeperkt. Tijdens de APK keuring van een auto bij onder andere de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) wordt gekeken in hoeverre een auto beveiligd is tegen km-teller fraude. Echter, de huidige en toekomstige autobezitters gaan het effect van deze maatregel pas merken wanneer de goedgekeurde auto’s als tweedehandse exemplaren om de markt komen.

 

Auto problemen tellefraude

 

Kilometerstandfraude helaas veel voorkomend

Kilometerstandfraude komt helaas veel voor in Nederland. De RDW verwacht dat ongeveer 2 procent van de Nederlandse autobezitters een voertuig heeft met een km-stand die niet klopt. Dit zou betekenen dat 163.000 auto’s beschikken over een onlogische kilometerstand. Wel dient er een slag om de arm te worden gehouden, aangezien het een schatting betreft. Er zijn namelijk veel garages die niet RDW-erkend zijn, waardoor er geen zicht is op of deze bedrijven ook kilometerstanden controleren op manipulatie. Voor de toekomstige kopers van een auto is het nu wachten op een keurmerk voor controle op de kilometerstand. Als het aan Minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) ligt komt er zo snel mogelijk een dergelijk bewijs van deugdelijkheid. Bovendien heeft de minister onlangs een verdrag ondertekend waarbij Europese landen informatie over auto’s uitwisselen om zo de manipulatie tegen te gaan.

 

Kilometerstand controle

 

Kilometerstand controleren: doe de NAP check!

Om er als particulier zeker van te zijn dat je een betrouwbare auto aanschaft, is het aan te raden om een kentekencheck of NAP check te doen. Op deze manier kom je er als particulier achter of de kilometerstand van een auto logisch is of niet. Tegenwoordig beschikken veel auto’s over een zogenoemde Nationale Autopas (NAP). Dit betekent dat de kilometerstand bij onder andere onderhoud genoteerd wordt, zodat deze op een later moment kan worden geraadpleegd.

 

Bron: automotive-management.nl

 

13-09-2017
Deze site maakt gebruik van cookies. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy